Nekem az élet Krisztus

2020. november 11., szerda

Deák Zoltán nyugdíjas református lelkipásztor igemagyarázata a Filippi 1,18-30 alapján, amely 2020 november 11-én a református Bibliaolvasó Kalauz újszövetségi napi igéje. Szeretettel ajánljuk mindenkinek!

 

Megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre

2020. október 27., kedd

Deák Zoltán Csillaghegyi nyugdíjas lelkész magyarázata és bizonyságtétele a szerdai (2020. október 28) újszövetségi szakaszról. Köszönjük!
Bibliaóra 
Textus: II. Kor. 7,8-16.
A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje:

A gyülekezet Isten szerinti megszomorodása

Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság

2020. október 23., péntek

Deák Zoltán Csillaghegyi nyugdíjas lelkész bibliaórás magyarázata a 2Kor 3,4-18 szakaszról.

Új külső nyílászárók a gyülekezeti termekben

2020. szeptember 14., hétfő

Összesen tíz rossz hőszigetelésű nyílászárót cseréltünk ki szeptember 8-án a templom épületén. Kilencet, közte egy bejárati ajtót és nyolc ablakot a gyülekezeti terem szintjén, egy ablakot a templom szintjén.

Hálaadás járványhelyzetben

2020. szeptember 14., hétfő

A járvány kezdete óta most először tartottunk presbiteri gyűlést, ahol átbeszéltük a történteket és igyekeztünk meghatározni a közeljövő feladatait a járványhelyzettel kapcsolatban. A nehézségek ellenére úgy láttuk, hogy az elmúlt időszakot tekintve is van miért hálát adni Istenünknek.

"már minden készen van" - Világimanap Csillaghegyen

2019. március 22., péntek

A 2019. évi Világimanap csillaghegyi alkalmát Dajka-Szederkényi Kornélia nyitotta meg, aki bevezetőjében röviden mesélt a Világimanap globális mozgalmáról és arról, miként kerül kiválasztásra a soron következő évben bemutatkozó ország.

 

„újat és ót hoz” – 2018. év emlékezete Csillaghegyen

2019. február 04., hétfő


Újat és ót hozott az előző év a Csillaghegyi gyülekezet életében is, hiszen a korábban elkezdett alkalmak és programok sem maradtak el, de közben történtek olyan események is, amelyikre korábban nem volt példa.  Íme, egy rövid összefoglaló az elmúlt esztendőről!

Csillagvár mellől – Csillagvár mellé

2018. szeptember 17., hétfő

Csoportkép Keszthelyen, a Festetics kastély előtt

A Csillaghegyi gyülekezet autóbuszos kirándulásain nem szokatlan, hogy a Csillagvár mellől indulnak, de az még nem fordult elő, hogy a Csillagvár mellé is érkezzenek meg. Nem vissza a kiindulópontra, hanem úgy, hogy a kirándulás célpontja is egy Csillagvár mellet van. Márpedig 2018. szeptember 15-én, a gyülekezet évi rendes őszi kirándulásán most ez történt.

 

 

Vissza a Csillaghegyi református templomba!

2018. augusztus 27., hétfő

2018. szeptember 2-ától újra a templomba mehetnek a Csillaghegyi reformátusok a vasárnapi istentiszteletre. Az első szeptemberi vasárnap már a felújított templombelső fogadja a gyülekezet tagjait és a vendégeket.

"Hol sírjaink domborulnak"

2018. június 04., hétfő

Redipuglia, Osztrák - Magyar katonai temető

"Hol sírjaink domborulnak" címmel szervezett a Csillaghegyi Református gyülekezet három napos látogatást 2018. március 15-17. között az első világháborús olasz - osztrák-magyar frontvonal harcai áldozatainak jelentősebb emlékhelyeire.
Isten kegyelméből áldott három napot tölthettünk együtt közös imádságban, éneklésben és emlékezésben. A kiránduláson 53 fő vett részt, a legfiatalabb testvér 12, a legidősebb 81 éves.

Világimanap Csillaghegyen

2018. március 10., szombat

2007 óta folyamatosan, immár 11. alkalommal tartottuk meg gyülekezetünkben a Világimanapot. Eleinte még csak kíváncsi résztvevője voltam a nemrég hozzánk került lelkész házaspár új kezdeményezésének. Ekkor találkoztam ezzel a nemzetközi és ökumenikus imaalkalommal először. Az eltelt több, mint tíz esztendő alatt sok minden megváltozott, a gyülekezet életében és az én személyes életemben egyaránt. A kezdeti lokális lelkesedésem az évek során az országos koordinációig nőtte ki magát, s minél jobban megismerem ezt a felekezetközi globális mozgalmat, annál inkább mélyül el bennem a szolgálat iránti elköteleződés.

 

 

Készítsétek az Úr útját!

2017. december 20., szerda

A Csillaghegyi Hírmondóban megjelent karácsonyváró gondolatok 2017. év adventjén

 

"Magyar - holland református kapcsolatok" kiállítás megnyitása Csillaghegyen

2017. december 08., péntek

Hollandiában nyomtatott magyar nyelvű Biblia

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség a Reformációi Emlékbizottság pályázata segítségével egy 11 Roll-up-ból álló kiállítást készített a holland-magyar református kapcsolatok bemutatására a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából.

Csillaghegyi gyülekezet őszi kirándulása Nógrádban

2017. szeptember 27., szerda

Múlt hét szombatján (2017. szeptember 23-án) napsütéses idő fogadott minket reggel a busznál és egészen ebédig ki is tartott a napsütés, csak akkor volt kis eső csepegés, de az is hamarosan elmúlt, így nem volt akadálya annak, hogy jól érezzük magunkat a kiránduláson.

 

 

A leghosszabb út Szügy és Mohora között

2017. szeptember 24., vasárnap

A Csillaghegyi református gyülekezet szokásos őszi egynapos buszkirándulása ezúttal Nógrád megyébe vezetett. Szeleczky Aurél szervezésében induló előkészület alatt gyorsan beteltek az autóbusz helyei, a nem túlságosan nagy távolság és a várható látnivalók sokakat mozgósítottak a gyülekezet tagjai közül, és az ismeretségi körből.

"ha szeretet van az emberek szívében, akkor nem létezik sem határ, sem nyelv"

2017. szeptember 21., csütörtök

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség ebben az évben adott hálát azért a gyülekezeti testvérkapcsolatért, amely 25 éve kezdődött a németországi Hoogstede-i református reformátusokkal. A hoogstede-i találkozóra a békásmegyeri reformátusokkal közös küldöttség indult el Budapestről. Erről a találkozóról szól egy csillaghegyi fiatal személyes beszámolója.

 

A Sion hegyétől a Balaton partjáig

2017. augusztus 30., szerda

A csillaghegyi reformátusok nyár eleji közösségi programjai e két hely között zajlottak. Elkezdődött az első alkalom Tahiban, és az utolsó Balatonszárszón ért véget.

A mezítlábas Notre Dame és a mosolygós szentek

2017. június 20., kedd

Május 13-án reggel 7.00 órakor indultunk – kellemes napsütésben – autóbuszunkkal az M3-on Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felé. A Budapest-Csillaghegyi Református gyülekezet "2017. évi rendes tavaszi" kirándulásán indult így a napunk.

„Szegények gazdagsága: Az Istenbe vetett reménység őrzői”

2017. március 03., péntek

 

A Csillaghegyi Gyülekezet, immáron egy évtizedes hagyományaihoz híven a 2017. évben is csatlakozik az Ökumenikus Világimanap globális alkalmához. A 2017. március 03. pénteki, 24-órás, föld körüli imalánc résztvevői a Fülöp-szigeteken élőket hordozzák szívükben és imádságban.

 

 

Adventi szolgálat Óbuda Főterén

2016. december 09., péntek

Az Óbuda-Békásmegyeri (III. kerületi) keresztyén gyülekezetek közösen szolgálnak a városrész főterén zajló adventi vásárban. Az önkormányzat külön „kisházikót" biztosított a vásárosok között, a felállított Betlehem mellett.

 

 

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 149, összesen: 934961

  • 2024. április 27., szombat

    Ígéretes akadémiai karriert cserélt a kákicsi lelkészi szolgálatra, majd élete nagy részét az Ormánság néprajzi kincseinek megőrzésére és társadalmi p...
  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk &ndash; mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.