600 esztendő magyar történelem

2023. május 14., vasárnap

Kossuth Lajos szülőháza előtt - Monok

Zuhogó esőben indultunk el 2023. május 13-án, szombaton a kora reggeli órákban a Csillaghegyi református gyülekezet rendes tavaszi kirándulására. Inkább így nevezzük, mert ma már több, mint egyszerű hagyomány, hanem egészen egyértelmű, hogy tavasszal közös autóbuszos túrára indulunk. A 2008. óta megkezdett kirándulás sorozat folytatásaként 35. alkalommal indultunk útnak a gyülekezet vállalkozó tagjaival. Amint az utóbbi egynapos kirándulások alkalmával, most is Szelecky Aurél testvérünk szervezte, vezette a kirándulást. Köszönet érte!

Csillaghegyiek a Ráday Házban

2023. április 25., kedd

2022. szeptember 29 - október 1. között adták át a felújított és újjáépített Ráday Házat. Az ünnepi esemény egybeesett gyülekeztünk harmadik Észak-Olaszországi kirándulásával, így azon akkor nem tudtunk részt venni. Gyülekeztünk főgondnoka jelenleg a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoki tisztét is betölti, így 2023. április 22-én, szombaton ő lehetett a fogadó házigazdája és „idegenvezetője" a Ráday Házba látogató Csillaghegyi gyülekezeti csoportnak.

Kárpátalja műemlék templomai Csillaghegyen

2023. március 20., hétfő

 

„Kárpátalja műemlék templomai" címmel tart előadást Deschmann Alajos építészmérnök a Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség gyülekezeti termében 2023. március 31-én, pénteken 18 órától.

Újévi koccintással kezdődött a 2023. év Csillaghegyen

2023. február 08., szerda

 

A gyülekezet programját több esemény is színesítette januárban, de a cím csak félig helyes: az új év most is újévi könyörgéssel kezdődött január 1-én. A hónap és az egész év kezdőigéjét a napi szakaszból választottuk: "Mindnyájan elámultak az Isten nagyságán" Lukács 9,43
Talán ennyi clickbait (kattintásvadász) még belefér a címadásba.

 

 

Rendhagyó Himnuszéneklés és kiállítás megnyitó Csillaghegyen

2023. január 19., csütörtök

 

Csillaghegyen a Magyar Kultúra Napján, 2023. január 22-én a 10 órakor kezdődő istentisztelet végén a református templomban a gyülekezet a 130. zsoltár dallamára énekli végig Kölcsey Himnuszának verseit, majd az istentiszteletet követően a gyülekezeti teremben a Lónyay Menyhért vándorkiállítás megnyitójára kerül sor.

Imádság az üldözött keresztyénekért

2023. január 19., csütörtök

A Református Bibliaolvasó Kalauz heti imatémájának ajánlotta 2023. január 15-re, az üldözött keresztyénekért való imádásgot. Az istentiszteleten Csonka Attila presbiter vezette a gyülekezet közös imádásgát.

Újévi koccintás – 91 éves a Csillaghegyi gyülekezet

2023. január 19., csütörtök

2023. január 8-án, a 10 órakor kezdődő istentisztelet után a gyülekezeti teremben köszöntöttük a 91 éves gyülekezetet, a 91 éves Deák Zoltán nyugdíjas lelkészt, és az újévet.

„..ahol a magyarnak közvetlen köze volt a tengerhez"

2023. január 06., péntek

„..ahol a magyarnak közvetlen köze volt a tengerhez" címmel, (Márai Sándor tollából vett idézettel) szervezett a Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség három napos autóbuszos gyülekezeti kirándulást - immár második alkalommal -, 2019. március 15-17. között az első világháborús olasz - osztrák-magyar frontvonal harcai és áldozatainak jelentősebb emlékhelyeire.

Deák Zoltán református lelkész 91 éves

2023. január 06., péntek

Isten éltesse jó egészségben Zoli bácsit!

Csillaghegyi Szeretetdoboz 2022. advent

2022. december 01., csütörtök

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség tagjai 2022-ben újra csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtő akciójához.

Magyar Református Egység Napja - kezdeményezés Csillaghegyen

2022. május 16., hétfő

„sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai" Róma 12,5

A magyar reformátusság közös ünnepe a „Magyar Református Egység Napja". 2009. május 22-én indult a kezdeményezés az első egységnappal, kifejezve a bárhol a világon élő magyar reformátusok összetartozását. Nem mindenki tudja, hogy egyházunk országonként szerveződik, így nincs egyetlen központja, és egyetlen világ-vezetője sem, mint ahogy a római katolikus testvéreknek. Ennek megfelelően a magyar reformátusok Trianon után az utódállamokban saját országos szervezetet hoztak részre, a melyek sokáig egymás mellett léteztek, igazi szerves kapcsolódás nélkül. A határon túli magyar református és a diaspórában élő magyar református gyülekezetek összefogásának és összetartozásának ünnepnapja ez az egységnap. A részleteket nem írom le, elolvasható egyházunk honlapján, itt >>>

Ebben az évben, május 20-21-én a közös ünneplés Gyulafehérváron és Nagyenyeden kerül megrendezésre.

 

Kastélyok és kávézók - Gyülekezeti kirándulás

2022. május 08., vasárnap

Élménybeszámoló a 2022. május 7.-ei tavaszi kirándulásról

Ezen a napon Csillaghegy - Bajna - Szomód - Tata - Csillaghegy útvonalon kirándultunk a kétévi - covidos - kihagyás után, először. Sok jelentkező volt előzetesen, de végül 49 fő jelent meg az indulásnál, a Lidl áruháznál, a reggel 8 órai induláskor.

 

 

Megkeresztelt gyermekek vasárnapja Csillaghegyen

2022. április 28., csütörtök

Megkeresztelt gyerekek vasárnapját tartottuk, immár hagyományosan április utolsó vasárnapján a Csillaghegyi gyülekezetben április 24-én, a 10.00 órakor kezdődő istentiszteleten.

Csillaghegyi Passió nagypénteken

2022. április 16., szombat

Jézus szenvedéstörténetét kísérik végig a csillaghegyi református gyülekezet tagjai a virágvasárnapi bevonulástól a húsvét reggeli feltámadásig nagypénteken az esti istentiszteleten.

Újra rendhagyó nagycsütörtöki istentisztelet Csillaghegyen

2022. április 16., szombat

 

A járvány alatti változások miatt nem volt lehetőségünk a gyülekezetben megszokott módon ünnepelni a húsvétot, de ebben az évben visszatértünk a nagyobb számú bűnbánati istentiszteletekhez, a nagycsütörtöki különleges úrvacsorai együttléthez és a nagypéntek esti Csillaghegyi Passióhoz is.

Együtt segítettünk a Református Szeretetszolgálattal!

2022. március 10., csütörtök

Február 27-én, az istentiszteleten hirdettük meg az adakozást a kárpátaljai magyarok, valamint a menekültek segítésére. Szeretettel számolunk be az adakozás eredményéről. Köszönjük az adományokat!

Együtt segítünk a Református Szeretetszolgálattal

2022. február 27., vasárnap

Hogyan kapcsolódhatunk be?
1, pénzadománnyal
2, pályaudvarra érkezők szálláshelyre autóval történő elszállításával
3, szállás felajánlással
Részletek a leírásban!

Csillaghegyi reformátusok 2021-ben – „úgy szerette Isten”

2022. február 19., szombat

 

Az újévi könyörgés istentiszteletének alapigéje a 2021. év első napján János evangéliuma 3. részének 16. verse volt: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Az előző év járvány okozta nehézségei után mi is megtapasztalhattuk, hogy „úgy szerette Isten" a Csillaghegyi reformátusokat, hogy ennyi örömöt, növekedést és élményt adott nekünk! Hálával köszönjük!

 

 

Előadás a keresztyénüldözésről Csillaghegyen

2022. január 24., hétfő

 

Rendszeresen imádkozunk hitükért üldözött keresztyénekért az istentiszteleteinken is. Mégis keveset tudunk a konkrétumokról, nem ismerjük pontosan a helyzetüket. Hozzájuk szeretne közelebb vinni az alábbi program.

 

 

Himnusz a 130. zsoltár dallamára Csillaghegyen

2022. január 15., szombat

A csillaghegyi református gyülekezet rendhagyó Himnusz-énekléssel emlékezik meg a Magyar Kultúra Napjáról 2022. január 23-án, a 10.00 órakor kezdődő a vasárnapi istentiszteleten.

régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 172, összesen: 844647

 • 2023. június 05., hétfő

  Beiktatták Horváth Andreát, a Harkányi Református Egyházközség lelkipásztorát június 3-án. A lelkipásztor 2020 óta szolgál a gyülekezetben.
 • 2023. június 05., hétfő

  Isten, ember és embertárs szeretetháromszögébe nemcsak Pákozd fér bele, de az egész világ is. Szabó Márk lelkészbeiktatásán jártunk.
 • 2023. június 03., szombat

  Dokumentumfilmes eszközök, az érintettekkel készült interjúk és a teológiai alapokra épített világmagyarázat is segítségünkre lehet Trianon értelmezés...
 • 2023. június 01., csütörtök

  A matematika hálás tantárgy, nehéz mellébeszélni – vallja Dobos Sándor, a budapesti Fazekas Gimnázium matematikatanára. Pedagógusnap előtt a tan...
 • 2023. május 31., szerda

  Van, akit a férje halála, mást egy lavina vitt közelebb Istenhez, de olyan is van, aki sosem volt igazán távol tőle, csak gyerekkorában más néven isme...
 • 2023. május 30., kedd

  Idősotthonuk húszéves jubileumát ünnepelte a Sárbogárdi Református Egyházközség május 27-én. A húsz évvel ezelőtt alapított intézmény jelenleg 45 lakó...
 • 2023. május 30., kedd

  A tizennyolcadik alkalommal megrendezett Református Zenei Fesztivál programkínálatának és fellépőinek sokszínűségében is egyházunk sokszínűségét mutat...
 • 2023. május 29., hétfő

  Templomszentelési istentiszteletre és hálaadásra gyűltek össze pünkösd előestéjén a Kalocsán és környékén élő reformátusok. Százötven éves épületegyüt...
 • 2023. május 28., vasárnap

  „A Szentlélek munkája Krisztus titkának feltárása, megismertetése.” Somogyi Péter budapest-fasori lelkipásztor, dunamelléki lelkészi főjegyző pünkösdi...
 • 2023. május 26., péntek

  Egy ház – az a néhány ember, akik kétezer évvel ezelőtt az első pünkösdkor a Lelket várták, alig voltak egy háznyian, elfértek egy szobában. És EGYHÁZ...