Királynék jegyajándéka

2016. augusztus 02., kedd

A csillaghegyi református gyülekezet egynapos autóbusz kirándulásainak következő úti célja általában az előző évi programon kialakul. Végigbeszélve az eltelt nap eseményeit már felvetődnek a lehetséges helyszínek, amelyet szívesen meglátogatnánk. Egy-egy izgalmas hely köré épül fel az egész nap, mert ha már arra járunk, akkor igyekszünk körül is nézni. Így kerültünk az újjáépített Diósgyőri vár vonzásába 2016 tavaszán.

Jázmin illatú reménység – Kubai imádság a világ gyermekeiért

2016. március 07., hétfő

Imanap 2016

A Csillaghegyi Református Gyülekezet beszámolója a 2016. évi világimanapi alkalomról

Vár levendulával – egy csipet Firenze Tolnában

2016. január 04., hétfő

Ozorai Pipó várának már az elnevezése is sejtelmes, ami felkelti az érdeklődést. Régen ott volt már a gyülekezeti kirándulások kitervelt célpontjai között e vár meglátogatása, de a felújításáról szóló hírek miatt csak a renoválás legalább részleges befejezéséig vártunk az indulással.

 

Az ozorai várkastély

Az ozorai várkastély (forrás)

A Dunától a Balatonig

2015. augusztus 12., szerda

A Csillaghegyi gyülekezetben a nyár a táborokkal kezdődik. Évek óta az első vakációs héten a hittanos helyi (napközis) tábor volt, de idén ezt megelőzte egy ifis hét. Természetesen nem maradhatott el a Balaton parti családi tábor sem.

i7 2015

A Várkert Bazárban - i7

Bahamai fohász egymás radikális szeretetéért

2015. március 09., hétfő

A Csillaghegyi Református Gyülekezet már hosszú évek óta részt vesz a Női Világimanap megszervezésében. Jómagam mintegy öt éve, fokozatosan kapcsolódtam be ebbe a szolgálatba. Március első pénteke minden évben nagy élmény, az idei év azonban egészen különleges volt számomra.

Világimanap Csillaghegyen 2015

Parókiaépítés Csillaghegyen

2015. február 17., kedd

A templomépítés óta az egyik legnagyobb építkezés a csillaghegyi református gyülekezet életében az új parókia építése. A korábbi parókia elbontása után, annak helyén, a templom szomszédságában áll a félkész épület.

csillaghegyi parókia

Imádság a házaspárokért

2015. február 14., szombat

A vasárnapi istentiszteleten, 2015. február 15-én, 10.00 órától imádkozunk a házasságban élőkért, és a jegyesekért. Így csatlakozunk a „Házasság Hete” országos rendezvénysorozathoz.

Janus Pannonius rejtőzködő költeményei nyomában

2015. január 18., vasárnap

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva, a Csillaghegyi Esték sorozatban Szentmártoni Szabó Géza irodalomtörténész, egyetemi tanár tart előadást január 21-én, szerdán 18.00 órától a gyülekezeti teremben „Janus Pannonius rejtőzködő költeményei nyomában” címmel.

„Adj innom!" - Ökumenikus Imahét Észak-Budán

2015. január 14., szerda

Az utóbbi évek hagyományaihoz igazodva rendezik meg Budapest harmadik kerületének északi részén az Ökumenikus Imahét helyi közös istentiszteleteit. A Békásmegyer-ófalui Szent József templom, és a Csillaghegyi református templom adnak helyt az ökumenikus találkozásoknak.

Hoogstede-i német református testvérek látogatása

2014. november 29., szombat

Az elmúlt két évtized hagyományait folytatva, idén is sor került a német és magyar testvérek szokásos évi találkozására. Érkezésük előkészítéséhez már két hónappal korábban hozzáláttunk: vendéglátókat kerestünk, lehetséges programötleteket gyűjtöttünk össze. Az előkészítésnek ebben az időszakában a csillaghegyi közösséget is aktív részvételre ösztönöztük a többszöri hirdetések és körlevélben történő tájékoztatások által. A promóció eredményesnek bizonyult, mert a korábbi évekhez képest, a csillaghegyi részvétel érezhetően intenzívebb volt. Hégen-Szénás József testvérünk vendégeket fogadott, Szeleczky Aurél pedig a programszervezésbe kapcsolódott be tevőlegesen.
Szederkényi Kornélia beszámolója

Harmóniumot kapott ajándékba a Csillaghegyi gyülekezet

2014. november 16., vasárnap

Több, mint negyven éves szolgálat után nyugdíjba vonult a Csillaghegyi református gyülekezet elektromos orgonája, amely egykor református holland testvérek ajándékaként érkezett a gyülekezetbe. Helyét egy idősebb, de felújított harmónium vette át.

<< frissebb hírek

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 310, összesen: 623013

 • 2020. augusztus 04., kedd

  „A jézusi szelíd hatalom nem kívül igáz le, hanem megérint belül és az élet irányába vezet. Boldog, aki elfogadja, szerencsétlen, aki nem él vele."
 • 2020. augusztus 04., kedd

  Középiskolás és egyetemista fiatalok építették fel a semmiből valahol az Alföldön, egy erdő szélén, a rendszerváltás után. Idén nyáron már az ő gyerme...
 • 2020. augusztus 02., vasárnap

  A Balaton-NET idei rendezvényét online tartják meg a járványveszély miatt. Kapocs Attila koordinátorral arról beszélgettünk, hogy mindez milyen kihívá...
 • 2020. július 30., csütörtök

  Nem csak a hivatásukkal és az életvitelükkel járó küzdelmek tehetik magányossá a lelkészeket – legalább ekkora baj, hogy nem mernek nyíltan beszélni e...
 • 2020. július 30., csütörtök

  Újra megnyílnak a RefoRom kapui – a Budapesti Református Cigány Szakkollégium augusztus 12-ig várja azon fiatalok jelentkezését, akik felvételt nyerte...
 • 2020. július 29., szerda

  Az egyetem a nagykőrösi képzési helyen lehetőséget biztosít a párhuzamos képzésekre is, így a jelentkezők hitéleti és világi szakok közül is választha...
 • 2020. július 28., kedd

  Ellis Potter könyve a természeti és természetfeletti világ egymásra találása mellett arról szól, hogyan kapcsolódhat az ember Istenhez.
 • 2020. július 27., hétfő

  Ezzel a címmel hirdette meg rendhagyó nyári dicsőítő iskoláját a Sófár református dicsőítő mozgalom. Olvasási tervek, távolból is elvégezhető interakt...
 • 2020. július 26., vasárnap

  Értékes egyházzenei anyag látott napvilágot a Szabadság téri református templom felújítása során, a kották között tallózva bepillantást nyerhetünk a 9...
 • 2020. július 23., csütörtök

  A Diákorep olyan online korrepetálási rendszer, ahol diáktanárok zárkóztatják fel diáktársaikat. Az ötlet tavaly elnyerte egy vállalkozói verseny főd...