Hálaadás Deák Zoltán 65 évi szolgálatáért

2016. december 09., péntek

 

Deák Zoltán nyugdíjas lelkipásztor 65 év után azon a szószéken emlékezett meg az első igehirdetéséről, amelyen azt hatvanöt évvel ezelőtt elmondta.

Deák Zoltán lelkipásztor 65 éve a szószéken

2016. november 11., péntek

Különleges évfordulóra kerül sor a Budapest-Csillaghegyi Református Gyülekezetben, ahol Deák Zoltán református lelkipásztor első, és egyben 65 éves szolgálatáért is hálát adnak advent második vasárnapján.

Deák Zoltán

Sötétségből világosság ragyogjon fel

2016. november 01., kedd

Az utóbbi évek hagyományait követve, 2016. október 31-én is közös istentiszteleten emlékezett a reformáció évfordulójára a Békásmegyeri és Csillaghegyi református gyülekezet.

Nem volt ez „rendes” kirándulás

2016. október 08., szombat

Az Ifjúsági héten, nyár elején a fiatalokkal beszélgetve merült fel az ötlet, hogy bizony el kellene menni Debrecenbe! Akkor végül túlságosan is sűrűre sikerült szervezni az egymást követő programokat, így a kirándulás csak ötlet maradt. Már akkor úgy látszott, hogy egyetlen nap alatt jelentős mennyiségű élményt lehetne begyűjteni a nagy múltú városban.

 

Sátoros szolgálat Csillaghegyen

2016. szeptember 18., vasárnap

Óbuda-Békásmegyernek, városrészünknek ünnepén, az Óbuda Napja csillaghegyi rendezvényén évek óta jelen vagyunk a gyülekezeti sátorral. Megérne egy írást az is, hogy miként és miért kezdtük el ezt a fajta szolgálatot, de most csak a 2016. május 7-i eseményről szólunk.

Királynék jegyajándéka

2016. augusztus 02., kedd

A csillaghegyi református gyülekezet egynapos autóbusz kirándulásainak következő úti célja általában az előző évi programon kialakul. Végigbeszélve az eltelt nap eseményeit már felvetődnek a lehetséges helyszínek, amelyet szívesen meglátogatnánk. Egy-egy izgalmas hely köré épül fel az egész nap, mert ha már arra járunk, akkor igyekszünk körül is nézni. Így kerültünk az újjáépített Diósgyőri vár vonzásába 2016 tavaszán.

Jázmin illatú reménység – Kubai imádság a világ gyermekeiért

2016. március 07., hétfő

Imanap 2016

A Csillaghegyi Református Gyülekezet beszámolója a 2016. évi világimanapi alkalomról

Vár levendulával – egy csipet Firenze Tolnában

2016. január 04., hétfő

Ozorai Pipó várának már az elnevezése is sejtelmes, ami felkelti az érdeklődést. Régen ott volt már a gyülekezeti kirándulások kitervelt célpontjai között e vár meglátogatása, de a felújításáról szóló hírek miatt csak a renoválás legalább részleges befejezéséig vártunk az indulással.

 

Az ozorai várkastély

Az ozorai várkastély (forrás)

A Dunától a Balatonig

2015. augusztus 12., szerda

A Csillaghegyi gyülekezetben a nyár a táborokkal kezdődik. Évek óta az első vakációs héten a hittanos helyi (napközis) tábor volt, de idén ezt megelőzte egy ifis hét. Természetesen nem maradhatott el a Balaton parti családi tábor sem.

i7 2015

A Várkert Bazárban - i7

Bahamai fohász egymás radikális szeretetéért

2015. március 09., hétfő

A Csillaghegyi Református Gyülekezet már hosszú évek óta részt vesz a Női Világimanap megszervezésében. Jómagam mintegy öt éve, fokozatosan kapcsolódtam be ebbe a szolgálatba. Március első pénteke minden évben nagy élmény, az idei év azonban egészen különleges volt számomra.

Világimanap Csillaghegyen 2015

Parókiaépítés Csillaghegyen

2015. február 17., kedd

A templomépítés óta az egyik legnagyobb építkezés a csillaghegyi református gyülekezet életében az új parókia építése. A korábbi parókia elbontása után, annak helyén, a templom szomszédságában áll a félkész épület.

csillaghegyi parókia

Imádság a házaspárokért

2015. február 14., szombat

A vasárnapi istentiszteleten, 2015. február 15-én, 10.00 órától imádkozunk a házasságban élőkért, és a jegyesekért. Így csatlakozunk a „Házasság Hete” országos rendezvénysorozathoz.

Janus Pannonius rejtőzködő költeményei nyomában

2015. január 18., vasárnap

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva, a Csillaghegyi Esték sorozatban Szentmártoni Szabó Géza irodalomtörténész, egyetemi tanár tart előadást január 21-én, szerdán 18.00 órától a gyülekezeti teremben „Janus Pannonius rejtőzködő költeményei nyomában” címmel.

„Adj innom!" - Ökumenikus Imahét Észak-Budán

2015. január 14., szerda

Az utóbbi évek hagyományaihoz igazodva rendezik meg Budapest harmadik kerületének északi részén az Ökumenikus Imahét helyi közös istentiszteleteit. A Békásmegyer-ófalui Szent József templom, és a Csillaghegyi református templom adnak helyt az ökumenikus találkozásoknak.

Hoogstede-i német református testvérek látogatása

2014. november 29., szombat

Az elmúlt két évtized hagyományait folytatva, idén is sor került a német és magyar testvérek szokásos évi találkozására. Érkezésük előkészítéséhez már két hónappal korábban hozzáláttunk: vendéglátókat kerestünk, lehetséges programötleteket gyűjtöttünk össze. Az előkészítésnek ebben az időszakában a csillaghegyi közösséget is aktív részvételre ösztönöztük a többszöri hirdetések és körlevélben történő tájékoztatások által. A promóció eredményesnek bizonyult, mert a korábbi évekhez képest, a csillaghegyi részvétel érezhetően intenzívebb volt. Hégen-Szénás József testvérünk vendégeket fogadott, Szeleczky Aurél pedig a programszervezésbe kapcsolódott be tevőlegesen.
Szederkényi Kornélia beszámolója

Harmóniumot kapott ajándékba a Csillaghegyi gyülekezet

2014. november 16., vasárnap

Több, mint negyven éves szolgálat után nyugdíjba vonult a Csillaghegyi református gyülekezet elektromos orgonája, amely egykor református holland testvérek ajándékaként érkezett a gyülekezetbe. Helyét egy idősebb, de felújított harmónium vette át.

<< frissebb hírek

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 421, összesen: 946396

  • 2024. május 18., szombat

    Balog Zoltán dunamelléki püspök ünnepi gondolatai
  • 2024. május 17., péntek

    Isten azért küldte el Fiát – az Úr Jézust –, „hogy a törvény alatt levőket megváltsa”, hogy Isten örökbefogadott gyermekeiként szabadon élhessenek. Pü...
  • 2024. május 17., péntek

    Országos református imalánc indul pünkösd után gyülekezeteink és egyházunk lelki megújulásáért.
  • 2024. május 16., csütörtök

    Mi a konfirmáció ma? Avítt hagyomány, beavatási szertartás vagy ajtónyitás a fiataloknak nemcsak a gyülekezet, hanem Jézus felé is? Erdélyi gyülekezet...
  • 2024. május 15., szerda

    Munkatársunk, Parti Judit a Média a Családért díj április jelöltje portálunkon megjelent Sosincs késő az igenhez című írásával.
  • 2024. május 15., szerda

    Az Apakulcs 2022 és 2023 után 2024-ben is meghirdeti az Apa ezerrel! pályázatot.
  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 14., kedd

    Az Intézményi lelkipásztori állás 2024. augusztus 1-től töltendő be a budapesti teológián.
  • 2024. május 13., hétfő

    Sárbogárdon egykori lelkészük századik születésnapjáról emlékeznek meg május 25-én. Az ünnepre készülve Szabó Miklós és Jákob Mihály segítségével idéz...
  • 2024. május 13., hétfő

    Elhelyezték az Építőipari Nívódíj tábláját a budapesti Ráday Ház falán.